Ohjeet jalkapallon harjoitteluun 1.6. alkaen
29.5.2020 14:09 Uutiset / Jalkapallojaosto

Harjoitteluohjeet IK-junioreiden joukkueille 1.6.2020 alkaen

1.Noudata valtioneuvoston liikkumis- ja kokousrajoituksia
https://valtioneuvosto.fi/tietoa-koronaviruksesta
sekä THL:n ohjeistuksia
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

2.Jalkapalloa ei tule harjoitella mikäli henkilöllä on pieniäkään sairauden oireita tai hän kuuluu COVID-19 -viruksen kannalta johonkin riskiryhmään.

3.Ohjeet on käytävä läpi etukäteen koko ryhmän kanssa sekä huolehdittava, että lasten ja nuorten perheet saavat tiedon ohjeista etukäteen.

4.Seuran järjestämään harjoitteluun ei pidä ketään pakottaa tai painostaa. Valinnan tulee aina olla yksilön itsensä tai yksilöiden itsensä tekemä organisaation (seura) sijaan.

5.Jokainen pelaaja, toimihenkilö ja valmentaja osallistuu harjoitteluun omalla vastuullaan. Tämä on tuotava esille pelaajien lisäksi myös pelaajien huoltajille ennen mahdollisen joukkueharjoittelun aloittamista.

6.Lähikontaktien määrä harjoitusmatkoilla pyritään pitämään mahdollisimman pienenä.

7.Ohjatussa tapahtumassa on maksimissaan 50 osallistujaa (sisältää kaikki harjoitukseen osallistuvat henkilöt).

8.Osallistujat eivät käytä pukuhuone- tai muita sosiaalitiloja vaan saapuvat kentälle ja poistuvat kentältä suoraan harjoitusvarustuksessa.

9.Harjoituksiin ei saavuta ennen oman harjoitusvuoron alkua ja eri ryhmien harjoitusvuorojen väliin suositellaan vähintään 5 minuutin siirtymäaikaa. Harjoitusvuoro alkaa viisi minuuttia kenttävuoron alettua ja päättyy 5 min ennen kenttävuoron päättymistä.

10.Harjoittelussa harjoitusryhmät pyritään pitämään mahdollisimman samoina siten, kun se kyseisessä toiminnassa on mahdollista.

11.Kaikkien osallistujien tulee pestä kädet ennen ja jälkeen tapahtuman kotona tai on käytettävä omaa desinfiointiainetta.

12.Harjoituksissa ei käytetä liivejä, jos liivejä tai eri värisiä paitoja tarvitaan harjoituksen läpiviemiseksi on varusteiden oltava pelaajien henkilökohtaisessa käytössä.

13.Merkkikartioita ja muita valmennuksen apuvälineitä käsittelee vain yksi henkilö.

14.Mikäli oma juomapullo on mukana siitä ei saa juoda kukaan muu henkilö.

15.Sylkemistä kentällä tulee välttää.

16.Jos joudut yskimään tai aivastamaan, yski / aivasta hihaasi tai paitasi sisään.


Jos epäilet covid-19-tartuntaa, toimi THL:n ohjeiden mukaan: Oireet ja hoito – koronavirus - Infektiotaudit ja rokotukset - THL

Valtioneuvoston ohjeistus: Tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta

THL:n toimenpideohjeet tartuntaa epäiltäessä: Toimenpideohje epäiltäessä koronaviruksen COVID-19 aiheuttamaa infektiota - Infektiotaudit ja rokotukset

Aluehallintoviraston ohjeistus: Usein kysytyt kysymykset


   
Lisää uutisia
IK jalkapallo
«  Heinäkuu   »
Kategoriat